F i d u p a c k
← Inleiding Home Dossierselectie Hoofdscherm →

Een overzichtslijst van aangemaakte dossiers wordt getoond. Met de muis wordt het gewenst dossier opgelicht en met een klik op de knop 'Selecteer' opent u het dossier, 'Creatie' maakt u een nieuw dossier en 'Wijzig' verandert u benaming en plaats van het dossier.

Voor elke boekhouding die u volgt maakt u een dossier aan met de knop : 'Creatie Nieuw Dossier'.

Praktisch wordt hier :
- de naam van het dossier gegeven zoals ze moet voorkomen in de overzichtslijst (Selector Dossiernaam).
- Prefix: de naam gegeven aan de map (subdirectory van 'data') op uw harddisk . Deze naam moet volgens de MSDOS norm gebeuren: maximum 8 karakters, zonder speciale tekens (geen spaties, maar enkel alfanumerieke, cijfers of _). Een geldige naam is bvb dossier1.

Bij een standaardinstallatie bevindt het programma fidupack.exe zich in C:\bhtop. Binnen de map 'bhtop' is er een map 'data' en hierbinnen komt telkens een gegevensmap per aangemaakt dossier. Zie ook even met de 'Verkenner' het resultaat van uw acties.
Deze plaatsing wordt eigenlijk bepaald door de inhoud van het configuratie-bestand 'locdata', te vinden in de programmafolder, te openen met 'Kladblok'.
Standaard bevat locdata de regel: C:\bhtop\data.
Voor een 'datamap' op een server moet het bestand locdata als eerste regel een verwijzing naar de betreffende map op de server krijgen. Het eenvoudigst is het om het pad naar de server op gepaste wijze te mappen naar een driveletter. Niet noodzakelijk, maar aangeraden wordt het om de programma's zelf, op de lokale c: drive te houden. Bij zelf copieren van data let u er op dat de bestanden read-write blijven.

De knop : Wijzig Dossier laat u toe de selector- en de map-naam te veranderen. Bij wijzigen van de mapnaam moet u zelf de gegevens uit de oude map overkopieren naar de nieuwe plaats.

Qua klassering van de gegevens is het belangrijk om te weten dat vanaf de creatie alle gegevens van het boekhouddossier in de gemaakte map terecht komen, ongeacht het boekjaar. Een andere map binnen 'data' is dan ook voor een andere boekhouding. Dit klassement in mappen is dus het hoofdklassement. Boekhoudkundig wordt dan verder geklasseerd in boekjaren, boekperiodes en boeken. Backuppen doet u volgens dossier (map) en telkens alle bestanden binnen de map. Gebruik hiervoor uw eigen tools. Advies: smartbackup zie :
http://www.jam-software.com/smartbackup/index.shtml

← Inleiding Top Hoofdscherm →

Top