F i d u p a c k
← Dossierselectie Hoofdscherm en infobalk Instellingen →

Bemerk de infobalk met ingesteld boekjaar en werkperiode, de grenzen van deze werkperiode, de laatst afgesloten periode en uiterst rechts de naam van de geopende boekhouding. Dit is de referentie naar het klassement: dossier, boekjaar, werkperiode. Het dossier hebt u gekozen uit de overzichtslijst, hierbinnen worden boekjaar en zijn werkperiode(s) bepaald via het nu zichtbaar menu 'instellingen'.
Bij een nieuw dossier moeten deze waarden nog ingesteld worden: eerst het Boekjaar met invoer van firmanaam en de automatische rekeningen, de Boeken of journalen die u zult gebruiken, daarna de Werkperiodes binnen het boekjaar. Dit wordt via de menu-optie Instellingen gedaan.
Eveneens is bij de opstart van een nieuw dossier de menu-optie Rekeningen met de Algemene Rekeningen nuttig voor invoer van het Rekeningplan. De rekeningen kunt u best alvast zo volledig als mogelijk op voorhand in brengen. Ook Klanten en Leveranciers voor het inboeken aanmaken wordt aangeraden. Tijdens het boeken kunt u altijd wel rekeningen bij aanmaken.

Binnen FiduPack worden dus dossiers eerst gemaakt, daarna beheerd. In het eerste overzichtsscherm wordt een dossier gekozen.
Elk dossier is verdeeld in boekjaren. Elk boekjaar krijgt een periodeverdeling: minimaal 1 werkperiode of 4 tot 12 volgens de BTW aangifte met naar wens nog een beginperiode 0 en een aparte periode voor de afsluiting. Het aantal werkperiodes binnen een boekjaar is max. 99, praktisch heeft men wellicht genoeg aan maximaal 14 periodes. Het kiezen van jaar en werkperiode gebeurt onder 'Instellingen': 'Werkperiode selectie' resp. 'Boekjaar selectie'. Is uw boekjaar niet synchroon met het kalenderjaar dan wordt een periode niet over het kalenderjaar heen gemaakt, een periode loopt dus niet 'over' 1 januari door. (Dit ivm de listing.)
← Dossierselectie top Instellingen →