F i d u p a c k
← Algemene rekeningen Home Journalen Verkopen →

Er zijn 4 soorten documenten welke in de boekhouding geregistreerd worden:

 • Verkoopfacturen en CreditNota s
 • Aankoopfacturen en CreditNota s
 • Financiële uittreksels, dus Bank- en Kasboek(en)
 • Diverse boekingen voor interne overboekingen en correcties
 • Bij ingaan van elk van deze programma's worden de in boekenbeheer gemaakte (en actief gezette) boeken getoond, waarvan u er een kiest om in te boeken. (zie hoofdmenu:instellingen-boekjaar, voor een volgend jaar worden ze overgeërfd)

  Let ook even op uw statusbalk of boekjaar en werkperiode juist staan.

  Voor deze 4 types documenten bestaan er 4 verschillende invoerschermen, elk aangepast aan hun taak. U bepaalt zelf hoeveel boeken u van elke soort aanmaakt, maar per type is het aantal beperkt tot 999. In de praktijk zult u van het type Aankopen een facturenboek en een creditnotaboek maken, analoog voor verkopen, financiële voor elke bankrekening en kas en 1 diversen.
  Na de keuze van het type komt u telkens in een overzichtsscherm waar u eerst het passende boek oplicht. Hierop komt een overzichtslijst van alle boekingen in dit boek van dit boekjaar.
  Kies dan Creatie of Wijzig om het invoerscherm op te roepen voor invoer nieuwe of wijzig bestaande boeking. Wijzigen is mogelijk met zekere boekhoudkundige beperkingen. Wijzigen wordt enkel belet door de periode-afsluiting of indien de boeking deel uitmaakt van een afpunting. Ook zonder periode-afsluiting wordt alles dadelijk doorgeschreven.
  Vanuit elk invoerscherm kunt u de rekeningen Klanten, Leveranciers, Algemene rekeningen oproepen (en desnoods bijmaken).
  Sneltoetsen zijn 'Ins' voor creatie, 'F7' werkt als de OK bewaar knop, bij het inboekscherm zijn daarbij nog actief: 'F2' : zoek klant, 'F3' zoek leverancier, 'F4' zoek algemene rekening. Met Enter of Tab springt u van veld naar veld.
  &larr Algemene rekeningen Top Verkopen &rarr